LV RU EN
home Feed back

2010

← atpakaļAutošoseja: 1000km Grand Prix Riga

Autošoseja: Artjoms Kočlamazašvili ar komandu „VIPtuning & MRC" izcīna 2.vietu 1000km braucienā Rīgā

Šī gada 11.septembrī Biķernieku kompleksajā sporta bāzē tika aizvadītas neparastas autosacīkstes autošosējā „1000km Grand Prix Riga". Tajās piedalījās arī lietpratējs šāda veida sacensībās Artjoms Kočlamazašvili ar komandu „Viptuning & MRC", iegūstot 2.vietu klasē A1600 (ar motora tilp. līdz 1600 cm3).

"1000km Grand Prix Riga" ir auto šosejas sacensības, kurās komanda bez pārtraukuma veic distanci - 1000 km jeb 273 Biķernieku trases apļus. Auto apstāšanās tiek pieļauta tikai pilotu maiņas gadījumā, degvielas uzpildes vai riepu maiņas gadījumā. Šādas sacensības aizsākumi meklējami mūsu kaimiņvalstī Lietuvā. Tur sacensības tiek organizētas jau 10 gadus pēc kārtas un ir ieviestas pat kā valsts tradīcija.

Laika apstākļi todien bija rudenim raksturīgi - pavēss, brīžiem uzsmidzināja lietus. Taču, kā komandas „VIPtuning & MRC" komandas dalībnieks Artjoms Kočlamazašvili atzina: „Labāk, lai ir vēss un smidzina, nekā neizturams karstums, kāds bija šogad piedaloties šāda veida sacensībās Lietuvā „Omnitel 1000 km race" braucienā. Tur temperatūra mašīnas salonā sasniedza pat +50 grādus pēc celsija, kas ļoti apgrūtināja fizisko izturību un līdz ar to braukšanu".

Daudzām komandām šīs sacensības bija jaunums, tikai ne „VIPtuning & MRC" komandai. Šāda veida sacensībās komanda līdzdalību ņem jau divus gadus pēc kārtas, piedaloties tepat kaimiņos Lietuvā. Tādēļ, pateicoties iegūtajai pieredzei, mašīna Honda Civic šim braucienam tika sagatavota jau laicīgi un atbilstoši visiem izturības kritērijiem. Atšķirībā no brauciena Palangā, mūsu pašu trasē, komanda finišēja godam, izbēgot no lielām tehniskām problēmām. Visas sacensības garumā, komanda turējās pirmā trijniekā, pat vienu brīdi ieņemot līdera pozīcijas. A1600 klasē, no 6 komandām, Artjoms Kočlamazašvili ar komandas līdzbraucējiem Agri Petrovski un Raimondu Burakēviču izcīnīja godpilno 2.vietu. Pa 273 apļiem tika nobraukti 300 litri. Labāko apļa laiku todien komandā uzstādīja Artjoms K. - 3662 m tika nobraukti 01:40.369. Līdera pozīcijas ar 4 apļu pārsvaru šoreiz ieguva komanda „Kaļķis MotorSport" ar VW Golf. Savukārt trešā vietā ierindojās „Papa's sacīkšu komanda" ar Honda Civic CRX, no otrās vietas atpaliekot pa 17 apļiem.

Artjoms Kočlamazašvili: "Ar sacensībām komumā esmu apmierināts. Protams, gribējās iegūt 1.vietu, jo uzvara bija ļoti tuvu, taču arī 2.vietas ieguvums mūsu komandu apmierina. Darīsim visu iespējamo, lai nākamgad mēs būtu Nr.1!"

Visu klašu rezultāti skatāmi: http://www.1000km.lv/index.php/lv/rezultati.html

Informāciju sagatavoja: VIPtuning preses pārstāve Sandra Baltruņķe

11.09.2010

Copyright © VIP tuning 2010 © All Rights Reserved. Site uses valid: HTML | CSS | Site Map
Developed by Studio.FSM —  разработка сайтов