LV RU EN
home Feed back

2010

← atpakaļIgaunijas Dragreisa Čempionāta 1.posms

Igaunijas Dragreisa Čempionāta atklāšanā triumfē Artjoms Kočlamazašvili

5.jūnijā Tartu Raadi lidlaukā norisinājās ikgadējās ¼ jūdzes garās ātrumsacensības „Speedest Dunlop Nightrace 2010" Igaunijas Dragreisa Čempionāta 1.posms, kur 1.vietā klasē līdz 4l ierindojās Artjoms Kočlamazašvili.

Kā jau katru gadu ierasts, arī šogad līdzdalību Igaunijas Dragreisa sacensībās ņēma autosportisti no Latvijas: A.Kočlamazašvili, A.Biezais, J.Kuklis, E.Turāns un U.Andžāns. Praktiski visi mūsu Latvijas sportisti ieņēma godpilnās vietas uz pjedastāla. Īpaši apsveicami rezultāti šoreiz bija Artjomam ar BMW Z3, neskatoties uz viņa mašīnas tehniskajās problēmām.

Kvalifikācijas braucienos šķita, ka Artjoms izstāsies, jo brauciena laikā mašīnai nojuka bremžu suprots. Arī konkurents Andrei Shabalin ar Honda Civic uzrādīja ļoti labus rezultātus, kas Artjomam lika papildus uztraukties. Ātru darbību rezultātā BMW Z3 līdz pusfināla braucieniem tika savests braucošā kārtībā un sacensība varēja turpināties. Finālā Artjoma konkurents bija Andrei Shabalin, kas šajā posmā A klasē (klasē līdz 4l) uzstādīja visātrākos rezultātus - 11.07 sek. Faktori, kā - konkurenta dienas labākais laiks, Artjoma mašīnas tehniskās problēmas, kas ietekmēja braukšanas rezultātus - viss liecināja, ka šinī posmā uzvaru iegūt būs diezgan nereāli. Iedegoties starta eglei, abi braucēji vienlīdzīgi uztaisīja tā saucamo „falš" startu - nobrauca pie sarkanās gaismas. Arī šādā situācijā, kad abi braucēji nobrauc pie sarkanās gaismas, tiek noteikt uzvarētājs - šoreiz palaimējās Artjomam - līdz ar to kļūstot par šī posma uzvarētāju.

Lai arī mašīnu piemeklēja tehniskas problēmas, lai arī dienā nebija uzstādīts labākais laiks, lai arī pēdējās cerības par uzvaru jau bija tik pat kā izgaisušas - tik un tā ir iespējams uzvarēt! Ar to arī apsveicam BMW braucēju Artjomu.

Otrais "Speedest Dunlop Racing" Igaunijas Čempionāta 2.posms šādās ātrumsacensībās norisināsies 31.jūlijā Kiltsi lidostā Haapsalu.


Speedest Dunlop Nightrace rezultāti mūsu braucējiem:

A klase:
I- Artjoms Kočlamazašvili; BMW Z3- LAT
II- Andrei Shabalin; Honda Civic - EST
III- Agris Biezais; BMW E-30- LAT

B klase:
I- Mati Põld; Audi A4- EST
II- Lauri Soots; BMW 323- EST
III- Uģis Andžāns; BMW 324- LAT

ProStreet klase:
I- Viljar Mäesepp; Nissan 300zx- EST
II- Veljo Einberg; Buick Grand National- EST
III- Juris Kuklis; Rover Mini- LAT


Informāciju sagatavoja: SIA VIPtuning preses pārstāve Sandra Baltruņķe
Foto: Sandra Baltruņķe


05.06.2010

Copyright © VIP tuning 2010 © All Rights Reserved. Site uses valid: HTML | CSS | Site Map
Developed by Studio.FSM —  разработка сайтов